WIBO Kosters Maarten Zeehandelaar 372 px

Duik jij een heerlijke septembermaand lang mee in de gedichten van Wibo Kosters? De gedichten komen uit Wibo's bundel Inwoner. De bundel verschijnt heel feestelijk op 4 augustus 2018 op Het Tuinfeest in Deventer. 

In de bundel komt een fictieve stad tot leven, waarin de hoofdpersoon langzaam van een observator verandert in de inwoner uit de titel. De bundel is kleurrijk geïllustreerd door zijn broer Bas Kosters, modeontwerper en illustrator.  Vanuit zijn associaties bij de gedichten creëerde broer Bas de 'huisman', een terugkerend personage, op zijn eigen kenmerkende manier. Naast de gedichten zullen we ook zeker de illustraties bekijken. 

Wibo werd de afgelopen jaren gepubliceerd in diverse literaire tijdschriften en op diverse literaire websites: Op Ruwe Planken, De Brakke Hond, Opspraak, Art04, Poëzie.Gl, op Krakatau.nl, de Optimist, Meandermagazine en in een aantal verzamelbundels, waaronder meerdere malen de top-100 bundel van Turing. Daarnaast blogt hij over minimalisme op ‘lege witte kamer’. Wibo eindigde als 4e op het NK Poetryslam (2010) en treedt treedt met regelmaat op.  

Hoe werkt de Zweefduik van Dichter bij Dichters? 

Elke week, vijf weken lang, staat er een gedicht voor je klaar op de site mét twee vragen én de mijmertip, speciaal voor jou bedacht. Je leest en beluistert en mijmert wanneer jij wilt. 

We starten op 5 september mei 2018. Aansluitend op 8 oktober van 19.30 tot 20.30 is dichter Wibo Kosters live online te gast om te vertellen over de vijf gedichten. En natuurlijk gaan we hem vragen stellen over zijn gedichten en zijn kijk op poëzie. Het maakt niet uit waar jij bent, thuis, of op vakantie of op je werk, als je wifi hebt kan jij erbij zijn. Wibo beantwoordt onze vragen en wisselt in het interview (door Heleen) met ons van gedachten over deze gedichten. Dichter bij Dichters kan niet wachten tot het zover is! Kan je er live niet bij zijn? Ook dan komt het goed, je krijgt de link naar het interview na afloop toegestuurd.  

Jouw VIP-plaats 

Logo Tuinfeest blauw 2018
Ter ere van de presentatie van Wibo's nieuwe bundel op het Deventer Tuinfeest, deelt Dichter bij Dichters deze zomer 25 gratis Nageniettickets. Wil jij de hele maand september nagenieten met de gedichten van Wibo. Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . De eerste 25 aanmeldingen krijgen een gratis ticket. En dat is nog niet alles. Onder alle aanmeldingen verloten we een exemplaar van de bundel van Wibo Kosters, gesigneerd door Wibo én de illustrator, modeontwerper-kunstenaar Bas Kosters. Word jij niet uitgeloot, dan krijg je ook bericht en heb je kans alsnog betaald aan te melden voor de Zweefduik. 

Dichter bij Dichters is blij en trots Wibo Kosters in de schijnwerpers te mogen zetten! En jij bent er bij vanachter je eigen computer, laptop, tablet of smartphone. Je zit als VIP eerste rang. Wil jij niet afwachten maar je alvast voor een heel jaar van een plaats verzekeren? Aanmelden kan hier. 

Wanneer:
September 2018

Data gedichten:

Woensdag 5 september gedicht 1 
Woensdag 12 september gedicht 2 
Woensdag 19 september gedicht 3 
Woensdag 26 september gedicht 4 
Woensdag 3 september gedicht 5 

Datum online meeting met Wibo Kosters 

Dinsdag 9 oktober 2018 van 19.30 uur tot 20.30 uur

foto: Maarten Zeehandelaar