WIBO Kosters Maarten Zeehandelaar 372 px

Duik jij een heerlijke septembermaand lang mee in de gedichten van Wibo Kosters? De gedichten komen uit Wibo's bundel Inwoner, die 4 augustus 2018 verschijnt. Dichter bij Dichters staat met de neus vooraan, en jij dus ook!

In de bundel komt een fictieve stad tot leven, waarin de hoofdpersoon langzaam van een observator verandert in de inwoner uit de titel. De bundel is kleurrijk geïllustreerd door zijn broer Bas Kosters, modeontwerper en illustrator.  Vanuit zijn associaties bij de gedichten creëerde broer Bas de 'huisman', een terugkerend personage, op zijn eigen kenmerkende manier. Naast de gedichten zullen we ook zeker de illustraties bekijken. 

Wibo werd de afgelopen jaren gepubliceerd in diverse literaire tijdschriften en op diverse literaire websites: Op Ruwe Planken, De Brakke Hond, Opspraak, Art04, Poëzie.Gl, op Krakatau.nl, de Optimist, Meandermagazine en in een aantal verzamelbundels, waaronder meerdere malen de top-100 bundel van Turing. Daarnaast blogt hij over minimalisme op ‘lege witte kamer’. Wibo eindigde als 4e op het NK Poetryslam (2010) en treedt treedt met regelmaat op.  

Hoe werkt de Zweefduik? 

Elke week, vijf weken lang, staat er een gedicht voor je klaar op de site mét twee vragen én de mijmertip, speciaal voor jou bedacht. Je leest en beluistert en mijmert wanneer jij wilt. Want wat lees jij in deze gedichten? 

We starten op 5 september mei 2018. Aansluitend op 8 oktober van 19.30 tot 20.30 is dichter Wibo Kosters live online te gast om te vertellen over de vijf gedichten. En natuurlijk gaan we hem vragen stellen over zijn gedichten en zijn kijk op poëzie. Het maakt niet uit waar jij bent, thuis, of op vakantie of op je werk, als je wifi hebt kan jij erbij zijn. Wibo beantwoordt onze vragen en wisselt in het interview (door Heleen) met ons van gedachten over deze gedichten. Dichter bij Dichters kan niet wachten tot het zover is! Kan je er live niet bij zijn? Ook dan komt het goed, je krijgt de link naar het interview na afloop toegestuurd.  

De gedichten reizen in alle lichtheid met je mee en geven je leven een prettige onderstroom, een verbinding met een diepere laag. En tegelijk altijd licht, altijd speels en altijd creatief.

Jouw VIP-plaats 

Dichter bij Dichters is blij en trots Wibo Kosters in de schijnwerpers te mogen zetten! En jij bent er bij vanachter je eigen computer, laptop, tablet of smartphone. Je zit als VIP eerste rang. Wil jij je aanmelden? Je bent van harte welkom. Aanmelden kan hier. 

Wanneer:
September 2018

Data gedichten:

Woensdag 5 september gedicht 1 
Woensdag 12 september gedicht 2 
Woensdag 19 september gedicht 3 
Woensdag 26 september gedicht 4 
Woensdag 3 september gedicht 5 

Datum online meeting met Wibo Kosters 

Dinsdag 9 oktober 2018 van 19.30 uur tot 20.30 uur

foto: Maarten Zeehandelaar