{jcomments off}

Zomerlevensreis 600 x 4000px

Ga jij mee op reis naar je eigen leven? We reizen 8 weken lang langs onverwachte plekken en momenten en aspecten van vroeger. Want wat kan je daaraan aflezen over jouzelf? Wie ben jij eigenlijk en wie was jij als kind? Alles wat je nodig hebt is een schrift en een pen of je laptop/computer en wifi of 3/4/5/G. De aandacht voor jezelf is als een reis naar je eigen oase.

Deze schrijfreis gaat uit van jouw eigen wijsheid. We werken daarom met de zachtmoedige methode en die noem ik ‘Schrijven om een bochtje.’ Je krijgt geen rechtstreekse vragen (wanneer ben jij geboren en waar, wat is je naarste herinnering aan de basisschool, wat weet je nog van je ooms en tantes?) maar jouw intuïtie vertelt je de weg. We lezen een stukje gedicht of verhaal, en dan kijken we op welk onderwerp jij vanbinnen terechtkomt. Waar gaan jouw gedachten bijvoorbeeld naartoe als je denkt aan een duintop? Wanneer stond jij op een duin? Wat zag jij om je heen? Hoe ervoer jij het om die duin op te klimmen, of daar te staan, of naar beneden te rennen of te rollen? Zag je de zee in de verte? Of dichtbij? Met wie was je? En hoe voelde dat? 
Natuurlijk mag je de duintop ook verruilen voor een steigertje aan een rivier of een andere plek. Er zijn altijd andere opties. Ik help je om bij die opties te komen. Zo kan je reizen naar alle innerlijke aspecten van jouw leven waar jij wil zijn. Ik wil eigenlijk niks verklappen omdat ik zelf erg van verrassingen houd en jou ook graag wil verrassen, maar we gaan op reis naar allerlei aspecten van vroeger. Het kunnen ook jouw laarsjes of boeken van vroeger zijn en of je daar verliefd of was of juist een hekel aan had. Het kan dus van alles zijn. Bij de verschillende onderwerpen hoef jij niks en mag je alle kanten opwaaieren. Daardoor kan jij tijdens de reis in een flow komen om te schrijven over je leven. 

Aan het eind van de reis heb je een verzameling verhaaltjes over jouw leven. De overeenkomst in de stukjes is dat jij altijd centraal staat, met jouw beleving. Deze beweging heeft deze vaak een helende werking. 

Kosten

85 euro  

Werkwijze

De Zomerschrijfreis bestaat uit 8 weken. 

- Elke week krijg je fragmenten uit gedichten of andere inspiratiebronnen die jou ingangen bieden om te schrijven. Ik geef ook beginzinnen waarop je kan variëren. Dat vinden veel mensen fijn.

- Je hoeft geen ervaring te hebben met schrijven en je hoeft ook niet ’goed’ te kunnen schrijven. Iedereen die nieuwsgierig is naar het eigen levensverhaal en graag naar zichzelf wil luisteren, kan deelnemen.

- Je bepaalt zelf hoe vaak en veel je wilt schrijven. Jij merkt vanzelf wat jij fijn vindt. Misschien 1x in de week? Misschien veel vaker? Het is allemaal goed. Op deze manier krijg je de gelegenheid om steeds meer aspecten in jouw leven te ontvouwen. Maar loopt het anders, dan is dat ook helemaal goed. Je kunt het schrijven steeds oppikken waar jij wil, in een volgorde die je prettig vindt. Er is geen enkele druk in het schema. Wil je een paar weken overslaan, of uitstellen en het daarna weer oppikken, dan is dat ook helemaal prima.  

- Je krijgt wekelijks een mail met een verwijzing naar het platform. Daar staat alle materiaal voor je klaar. Krijg jij alles niet af in die tijd? Dat geeft niks, het materiaal is nog een half jaar vrijelijk voor jou beschikbaar.

- Op het platform kun je teksten en ervaringen uitwisselen met andere deelnemers.

- In de 8 weken kom ik wekelijks (waarschijnlijk afwisselend op maandagavond en dinsdagavond) online om te horen hoe het gaat. Dat is extra, dus je doet alleen mee als je dat prettig vindt. We doen dan geen oefeningen maar wisselen ervaringen uit voor wie wil en we kijken of er vragen zijn. Ik ben zichtbaar en jij bent zelf niet zichtbaar maar kan wel chatten. Dat vinden veel mensen de veiligste fijnste manier.

- Er wordt geen werk ingestuurd om door mij te worden voorzien van commentaar en/of feedback. Je schrijft voor jezelf en om, als je dat wil, te delen met medereizigers. Het platform staat daar 24/7 voor open.

- Flow in het schrijven en plezier staan centraal. :-)

Ken je mij nog niet en wil je graag meer weten over wie ik ben? Dan kan je ook nog kijken op mijn schrijfcoachingswebsite. Daar vind je informatie over mij en wat de klanten over mij zeggen.  

Wil jij meedoen?
 

Je kunt je hieronder aanmelden, bij het aanmeldblok. Bij de aanmelding maak je  ook meteen je account aan voor het online platform waar het materiaal straks voor je klaar staat. Werkt er iets niet goed bij de betaling? Mail me dan svp: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Het is getest en zou heel soepel moeten verlopen. :-)
Je bent aangemeld als je een bevestiging hebt via iDEAL of van je creditcard dat je hebt betaald. Welkom aan boord van de Zomerlevensreis 2020!