Vandaag heb ik een digitale expositie voor je (zie onder). Afgelopen week was ik in Ommen op het Vechtdalcollege en met een stapel oude kranten en een berg stiftenmaakten de leerlingen van alle havo 3 klassen prachtig werk. Elke keer word ik er weer helemaal blij van. Soms vraag ik me af hoe dat komt, dat je er zó blij van wordt. Je geeft een sprankje inspiratie en je krijgt een berg creativiteit, eigenheid en vrijheid terug. Ik denk dat dat me ontroert.  

Gaat het bij jou ook kriebelen? Met een krant en een balpen kan je al wonderen verrichten.  En als-ie goed gelukt is, hartstikke leuk als je hem toestuurt! Even een kleine waarschuwing, het lijkt makkelijker dan het is, dus hou even vol als het niet meteen lukt, of pak een ander stukje uit de krant en probeer het nog een keer. 

Ben je docent en wil je dit ook doen met de klas? Misschien nog net voor de zomer, als verrassingsles? Hartstikke leuk. Zorg dan wel even voor een goeie opwarmer, bijvoorbeeld een powerpoint met voorbeelden en samen een stiftgedicht maken op het bord. En durf je het niet aan, maar gun je het wel aan je leerlingen? Na de zomer kom ik met alle liefde bij je langs (en ik reis het hele land door dus dat is geen hindernis). Maar nu eerst, hieronder de digitale expositie van havo 3. Veel kijkplezier!  

stop phoning/  it's driving me stupid / just leave me alone - gemaakt door Anne

anne havo 3 600 px breed


once a bird scared a cat just for f u n - gemaakt door Anne uit weer een andere klas

anne 2 havo 3 600 px


My memory... - gemaakt door Hanne

hanne havo 3 600 px


Als de bom valt... - gemaakt door Imre

imre havo 3 600 px


You said you changed / but I didn't - gemaakt door Lotte (deze moet je even op zijn kant lezen!)

lotte havo 3 verticaal 600 px


So many times... - gemaakt door Imre

lieke havo 3 600 px


Deze kan ik eigenlijk niet goed lezen maar die ijslolliestokjes, waar komen die vandaan? En hoe kom je op het idee? Het gaat over een fiets maar ik herken er toch echt een autovorm in? Of niet?  Dit is stiftgedichten maken 2.0. 

jongen onbekend havo 3 600 px


I'm hurt, it's too late - gemaakt door Monique

monique havo 3 600 px


Gelukkig . we . hebben . elkaar . als . een . stevige . basis - anoniem 

zonder naam havo 3 600 px


The light on my face... - gemaakt door Femke 

femke havo 3 600 px


Dit meisje kreeg zoek- en kniphulp van twee andere meisjes. Ze hebben een half uur langer zitten bladeren dan de les duurde, op zoek naar de woorden die ze zochten, en het werd helemaal geen stiftgedicht maar nu staat het er toch maar mooi: 

deborah havo 3 600 px


Ik hoop dat je deze expositie net zo leuk vond als ik. :-)

Tot snel weer! Hartelijke groet van HeleenReacties  

Derek 14-11-2019 16:16
https://mikewhellans.com/sql-interview-questions-and-answers/: https://mikewhellans.com/sql-interview-questions-and-answers/ SQL
INTERVIEW QUESTIONS
Antwoorden
Isidro 25-10-2019 14:30
https://mikewhellans.com/sql-interview-questions-and-answers/: https://mikewhellans.com/sql-interview-questions-and-answers/ SQL INTERVIEW QUESTIONS
Antwoorden
BrunetteBabeNef 02-07-2019 20:33
Muchos Gracias for your blog site here: https://www.brunette.pro. Much thanks again. Much obliged.
Antwoorden
BBWBabeNef 02-06-2019 11:19
We came across a cool website that you just may possibly delight in. Take a search big beautiful women: http://www.bbwporn.me when you want
Antwoorden
Adelei van der Velden 19-02-2019 12:28
Ik ben op zoek naar tips hoe je een gedicht kunt vormgeven zonder nou meteen te gaan stiften of schilderen. Vorige week schreef ik voor iemand een gedicht dat ik per mail toestuurde maar ik vind dat een beetje kaal. De reactie op mijn gedicht was heel positief en aangezien het vooral over ons tweeën gaat, wil ik er iets meer mee doen in grafisch opzicht. Wie heeft er suggesties?
Antwoorden
Clemens 05-06-2018 21:34
Haha, je bent volgens mij in een collage-stemmin g op het moment :) Ook deze is mooi.
Antwoorden
Heleen Bosma 05-06-2018 17:14
Ik kreeg superleuke reacties op dit blog die ik eerst als mail had verstuurd. Het leek wel of ik jarig was zo feestelijk! Ik deel het graag met je, en maak hier een compilatie, net als een soort veldboeket, dan heb ik deze reacties een veel mooiere plek gegeven dan in mijn inbox. * Gonnie: Wat heerlijk! Wat een leuke opdracht. Ik heb meteen zin ook iets te gaan maken. Hier word ik ook altijd zo blij van. Dank. * Claudia: Hallo Heleen, Wat een leuk initiatief om zo met papier en tekst bezig te zijn. Ik ga zeker zelf proberen om zoiets te maken. Dankjewel voor de inspiratie! * Clemens: Hallo Heleen, Wat een geweldige resultaten! Leuk om mensen hun eigen pad te zien volgen. Al zit er in sommige gedichten volgens mij wel wat pijn besloten. Maar: havo3, die staan voor niets hoor. * Shirley: Heleen, wat PRACHTIG. Ik word er ook blij van. Dank je voor het delen. * Elly: Leuke expositie Heleen! * Elly: Hoi Heleen, Heel leuk, bedankt voor het delen. * Peter: Dank je wel Heleen, ‘ns een keer totaal iets anders, wel bij de tijd, woorden die oprijzen uit beelden. En dat het je blij maakt snap ik, Ik haakte niet af nieuwsgierig naar wat er volgtijdelijk weer opborrelde. * Rob: Erg leuk Heleen, zeer inspirerend! * Jenny: Geweldig Heleen! * Annette: Wauw, Heleen, dankjewel. Prachtige werken, en een fijne inspiratie! * Boudewijn: juweeltjes zijn het zonder meer
Antwoorden

Plaats reactieVul deze code in (klik op de code om een nieuwe te genereren) Beveiligingscode