In beweging blijven met deze leuke tips

Zitten is dat wat we op het dag tegenwoordig het meeste doen. Het gros van de mensen werkt op kantoor en voeren hun werkzaamheden zittend uit, hetzelfde geldt voor de thuis werkenden, die hun tijd zittend achter de computer of telefonerend uitvoeren. Voor je het weet, vergeet je te bewegen. En dit is toch eigenlijk zo belangrijk voor ieder lichaam. Maar iedere dag de juiste beweging krijgen is niet altijd even makkelijk, het kan voelen alsof je de tijd er simpelweg niet voor hebt om dat ook nog te doen. Maar toch ligt daar ook de crux: dat het bewegen voelt als een moetje, als een taak die je moet volbrengen. Door het om te keren kun je grote veranderingen in stand brengen. Als je erover nadenkt, kun je ook redeneren dat het bewegen een vorm van pauze nemen is, van ontspanning. Hier zijn een paar manieren om het in beweging komen nog makkelijker te maken!

Elektrische fiets

Een elektrische fiets is echt een uitkomst voor veel mensen en als je meer wilt bewegen, maar kan je met een normale fiets niet echt voorruit? Dan is een elektrische fiets perfect voor jou. Het voordeel van een elektrische fiets is dat het alsnog beweging kost. Het is niet het geval dat je niets hoeft te doen. Maar omdat je wordt meegeholpen kun je makkelijker langere afstanden afleggen die normaal veel meer moeite kost. Dus dat stukje natuur waar je wel graag heen wilt maar wat voor de normale fiets te ver is, dat kan met een elektrische fiets heel goed. Het geeft je de mogelijkheid om de drempel om naar buiten te gaan lager te maken en dus ook meer in beweging te komen.

Een stappenteller

Steeds meer mensen hebben een stappenteller, en dit is niet zonder reden. Het spoort je enorm aan om naar buiten te gaan en het aantal stappen te halen dat je hebt ingesteld. Je kan de hele dag thuis zitten en toch nog voelen dat je de stappenteller even bij moet werken. Het geeft je een doel en dit is ook nog eens enorm gezond voor je lichaam.

Minder met de auto

Je kan voor jezelf besluiten minder met de auto te gaan, waardoor je automatisch uitgedaagd wordt om op een andere manier bij je bestemming te komen. Het alternatief heeft vaak meer beweging nodig, zoals een elektrische fiets. Zodra je deze gewoonte hebt veranderd, zul je merken dat je na een tijdje veel lekkerder in je vel zit omdat je zoveel in beweging bent.

Reactie achterlaten