Mie-AUW!

Velen dieren hebben er last van; vlooien. Vlooien zijn kleine beestjes die ervoor zorgen dat honden, katten, maar ook anderen dieren jeuk krijgen. Waar mensen last hebben van luizen hebben huisdieren vaak last van vlooien. Voornamelijk bij katten zijn vlooien veel voorkomende jeukproblemen. Dit komt door de levensstijl die de meeste katten hebben. Ben je benieuwd waarom veel eerder vlooien bij een kat kunnen voorkomen dan bij andere dieren? En wat je tegen vlooien bij je kat kan doen? Lees dan verder.

Waarom veel vlooien bij katten?

Bij vele katten komen vaak vlooien voor. Dit komt doordat katten echte buitendieren zijn. Katten kunnen soms uren weg zijn van huis. En waar is je kat dan? Onderweg kan je kat allemaal verschillende dieren tegenkomen. Dieren die allemaal vlooien bij zich kunnen dragen. Honden kunnen om die reden veel minder snel vlooien krijgen. Dit komt doordat honden veel minder buiten komen dan katten. Echter kunnen honden ook vlooien krijgen en het zelf overgeven aan katten. Of juist andersom. Maar wanneer je kat vlooien heeft opgelopen, kun je er dan iets tegen doen?

Wat kun je doen tegen vlooien bij je kat?

Wanneer je vlooien bij je kat aantreft vind je dit natuurlijk heel erg vervelend. Door de vlooien krijgt je kat uiteraard heel veel jeuk. Om je kat zo snel mogelijk te bevrijden van haar of zijn vlooien kun je een aantal dingen doen. Zo kun je bij de huisarts een pil halen die ervoor zorgen dat alle vlooien van je kat weggaan. Deze pil is echter maar voor 3 maanden geldig. Zo kun je ervoor zorgen dat de vlooien van je kat verdwijnen. Dit is wel maar voor een bepaalde tijd. Na die drie maanden kan je kat weer worden overspoeld door vlooien. Het is een goede oplossing alleen wel maar voor tijdelijk.

Lekker pipetje in de nek

Naast een pil kun je ook een pipetje aanschaffen om je vlooien kat weg te kunnen halen. Wanneer je deze pipet aanbrengt heeft het even tijd nodig om in te trekken. Wanneer het pipetje is ingetrokken in de vacht, zullen de vlooien een voor een uit de vacht van je kat vallen.

Deze pipetjes kun je ook gebruiken voor het voorkomen van vlooien bij je kat. Zo hoef je je kat niet meer te behandelen wanneer er al beestje in zijn of haar vacht zitten, maar kun je ook nooit vlooien in de vacht van je kat aantreffen. Dit is voor je kat en voor jou een heel fijn gevoel.

Reactie achterlaten