Tips bij het kopen van een reachtruck

Bij de aanschaf van een reachtruck moet je goed op bepaalde zaken letten die van belang zijn. Zeker wanneer je voor de eerste keer een reachtruck wilt aanschaffen voor je onderneming. Ten eerste wil je goed kijken of je een reachtruck of juist een heftruck nodig hebt. Een heftruck kan zware goederen vervoeren en kan verticaal pallets uit schappen houden, daarnaast is het ideaal voor het uitladen van een vrachtwagen. Een reachtruck is juist perfect voor het bewegen in smalle gangetjes, daarnaast kun je pallets van een hoge hoogte halen. Zo heeft een reachtruck een veel groter bereik dan een heftruck en is het ideaal om deze te hebben in een magazijn. Waar moet je op letten bij het kopen van een reach/hef truck? Hoe vind je de juiste aanbieder? In dit artikel gaan we daar uitgebreid over schrijven en is het verstandig om het goed door te lezen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een reachtruck?

Voordat je een reachtruck koopt moet je kijken naar de goederen die je gebruikt. Welke type goederen gebruik je in je onderneming? Kijk hierbij goed naar het gewicht van de goederen, maar ook naar de afmetingen. Op deze manier kun bepalen welke reachtruck je daadwerkelijk nodig hebt voor de werkzaamheden. Ook moet je goed kijken naar de opslag van de goederen en waar je het precies opslaat. Kijk naar de hoogte van het magazijn en kijk of de reachtruck dit kan bereiken. Meet de afmetingen van je magazijn goed op, zodat je kunt zien of je de reachtruck goed kunt gebruiken in het magazijn. Kijk ook naar de afstanden die de truck moet afleggen en met deze informatie kun je de juiste reachtruck kopen voor de werkzaamheden.

Pallettruck

Een ideaal apparaat voor het vervoeren van pallets in het magazijn is de pallettruck. Deze kun je met de hand besturen en kun je een pallet met goederen eenvoudig vervoeren. Vooral voor het inladen van een vrachtwagen is dit het ideale apparaat en kun je het goed gebruiken. Het heeft ook nog eens een laag energieverbruik en in sommige gevallen kun je het beter gebruiken dan een heftruck. Door middel van pompen kun je een zware pallet van de grond hijsen en kun je hem vervoeren met de pallettruck. De prijzen van een pallettruck liggen rond de 3000 euro en is het een stuk goedkoper dan de aanschaf van een heftruck.

 

Reactie achterlaten